Сестри Чину Святого Василія Великого у Фокс Чейс провели 90-ту прощу

image_print

3 жовтня відбулася 90-та проща до Матері Божої, яку традиційно організовують сестри Провінції Христа Чоловіколюбця Чину святого Василія Великого. Темою цьогорічної прощі сестри обрали «Від серця до серця: Любов та нерозривність Пресвятої Родини».

Цього року, з огляду на карантинні обмеження, архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив митрополит Борис Ґудзяк, відбувалася на вулиці.

У своїй проповіді митрополит Борис зосередився на уривком з Євангелія від Луки, яке часто читають під час Марійних свят, зокрема на цитаті «блаженні ті, що слухають слово Боже і виконують його» (Лк 10,28) «Що означає почути Слово Боже? Що ми покликані почути? Бог до нас промовляє через Святе Письмо, навчання Церкви, через красу природи. Що Господь намагається нам сказати? Господь хоче, щоб ми знали, що Він нас любить. Нам треба утверджуватися у вдячності і свободі», — зауважив проповідник. «Ця проща має допомогти нам вернутися додому, до нашого місця праці з миром і певністю про те, ким ми є — люблені Богом люди, яких Він вимріяв і провадить, благословить і обдаровує».

Архиєпископ Борис закликав учасників прощі проповідувати те, що вони почули, іншим. «Ми маємо особливу відповідальність ділитися Божим словом.

А найсильніша проповідь – це наша постава. Ціль цієї прощі, щоб ми вийшли з неї спокійнішими і поділилися цим миром із тими, кого тут сьогодні немає. Пандемія триває. Будуть втрати і біль, але нам навіть смерть не страшна, якщо ми знаємо, що Бог нас любить і віддав свого Сина, щоб ми могли з Ним бути у вічності».

Він подякував Богові за «цей прекрасний день, за гостинність наших дорогих сестер і за те, що ми могли прибути сюди, щоб скріпитися у вірі, у мирі і у любові».

Після літургії і обіду відбувалася духовна програма, під час якої учасники могли послухати доповіді президента Манор коледжу Джонатана Пері та диякона Володимира Радька.

Проща закінчилася молебнем до Пресвятої Богородиці.

 

image_print

Вам також може сподобатися...